Menu Sluiten

Super toernooi, tevreden sporters

De 37e editie van het recreantentoernooi is er een met veel verrassingen. Niet alleen zien de deelnemers pas bij het openen van hun enveloppe met wie zij spelen en wie hun tegenstanders zijn. Ook blijken de namen op het spelschema geen houvast te bieden. Er zijn immers maar liefst zes (!) afmeldingen…

Schuiven
De aanmeldingen voor het toernooi komen traag op gang. Het lijkt er zelfs op dat het vanwege gebrek aan belangstelling geen doorgang kan vinden. Er gaat een tweede mail uit en er wordt flink gelobbyd. Uiteindelijk hebben we gelukkig zelfs meer inschrijvingen dan verwacht.

Er wordt urenlang geknutseld aan een spelschema. Halverwege die klus komt er een afmelding en melden zich nog twee belangstellenden. Dus wordt het schema aangepast en na veel puzzelen is de klus klaar. Dan komen er opnieuw afmeldingen en enkele aanmeldingen. Er wordt nogmaals geschoven in het spelschema. De dag voor het toernooi meldt zich nog iemand af en op de dag zelf komen twee belangstellende niet opdagen. Weg stabiel spelschema….  

Er wordt ook tijdens het toernooi een beroep gedaan op invallers. Gelukkig zijn er altijd voldoende sporters bereid een of meer extra partijen te spelen. Grote dank aan die sportievelingen want daardoor kunnen alle wedstrijden doorgaan.

Nieuwkomers
Een kort welkomstwoord en een wervelende warming up vormen traditiegetrouw de opening van de dag. Al snel is tijd voor de eerste partijen. Er komt meteen levendigheid in de sporthal: geroezemoes, er klinken kreten van lichte teleurstelling als een shuttle niet op de gewenste plek komt. We horen enthousiasme als er een onverwacht punt wordt gescoord en er klinken aanmoedigingen van het meelevende publiek. Boven dit alles uit hoor je gelach, de vrolijkheid van enthousiaste badmintonspelers die duidelijk plezier hebben in de sportieve activiteit.

Het heldere spelschema biedt iedereen houvast, al klinkt er af en toe: ‘je moet spelen’, als een sporter zich dat te laat realiseert. Maar dat kan bij dit toernooi: gezelligheid, sportiviteit en vrolijkheid voeren hier de boventoon. Het doet geen afbreuk aan de grote inzet van de deelnemers. Iedereen vecht voor elk punt, zodat menigeen puffend van de baan komt. ‘Heerlijk gespeeld’, klinkt het dan, ‘maar ik ben blij dat ik nu even pauze heb!’

Er wordt volop gebruik gemaakt van de uitstekende service van fysiotherapeut Bülent Carki. Zijn professionele inzet is een geweldige aanvulling bij het toernooi en de sporters weten hem dan ook doorlopend te vinden.

Even pauze
De grote pauze wordt gebruikt om even op adem te komen, wat te drinken, te praten met andere deelnemers, te genieten van de lekkere soep en lootjes te kopen. Bij de tombola zijn dit keer erg veel prijzen en een groot deel ervan vindt een nieuwe eigenaar.

Het toernooi begint aan zijn tweede helft en het lijkt net alsof dan de tijd nóg sneller voorbij gaat. Voor je het weet heeft iedereen zijn tien wedstrijden gespeeld. Opruimen, douchen en in de kantine wat drinken en even wachten op de uitslag en prijsuitreiking.   

Verbaasde gezichten bij de prijswinnaars, maar dat hoort bij dit toernooi. Hier wint immers niet degene met de meeste punten, maar de gemiddelde speler.

Iedereen
De deelnemers aan het buffet verzamelen zich en de andere deelnemers nemen afscheid. We krijgen veel complimenten voor de prima organisatie, het heldere spelschema, de goede, gemoedelijke sfeer.

Maar die lof geldt eigenlijk iedereen. Samen maken we er een gezellige, sportieve dag van waar iedereen een bijdrage aan levert: de helpers bij het klaar maken van de zaal, de barmedewerkers, de invallers, de fysiotherapeut, de sportieve spelers en de enthousiaste bezoekers, de opruimers en alle anderen. Graag tot ziens bij een volgende editie.

De datum van de volgende editie is nog niet bekend. Houdt daarvoor deze site en of onze facebook pagina in de gaten!